Matematik

Bevis af Eulers sætning

14. december 2013 af andepande (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg sidder og prøver at forstå, og omformulere et bevis for eulers sætning (vedhæftet billede), da jeg skal have det med i min SRP. Jeg forstår godt den første del af det, (som jeg allerede har omformuleret i billedet), men jeg forstår ikke argumenterne efter reduceringen af ar(mod n) = arj (mod n).

Altså: Hvorfor medfører ri < n og rj < n at ri = rj

Og hvorfor medfører ri = rj at tallene ri (mod n) alle er forskellige. 

Edit: 

Hvad betyder det hvis der skrives r1*r2...*rphi(n) ( mod n) = [ (ari (mod n)) * (ari (mod n)) * ... * (arphi(n) (mod n)) ] (mod n)

Jeg er mest i tvivl om hvad [ ] betyder i sammenhængen. 

På forhånd tak :) 

Vedhæftet fil: eulers.png

Svar #1
16. december 2013 af andepande (Slettet)

bumper den lige igen - Har virkelig brug for hjælp :) 


Skriv et svar til: Bevis af Eulers sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.