Matematik

Hjælp søges.

15. december 2013 af JenniA (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej. :)
Jeg har kigget lidt på jeres spørgsmål og svar ang. Matematik, omkring spritkørsel og politi. 
Det er ikke for at være uhøflig, men er der en der måske kan forklare mig det, så selv jeg kan forstå det? 
- Det skal lige siges, at jeg virkelig er dårlig til matematik, og kan ikke se nogen løsning i det overhovedet, hvis det ikke kan komme i mine "kasser":/
Opgaverne er:
5.5: To spritbilister, Mettet og Jeppe, får begge en bøde på 12.000 kr. Mette har en promille, der er dobbelt så stor, som den Jeppe har. Hvor stor er den månedsløn, Mette får udbetalt?, i forhold til den månedsløn Jeppe får udbetalt? 

- Men hvordan finder jeg ud af, hvor meget hun får udbetalt? Hvad er formelen for det?

5.6: En spritbilist har kørt med en promille på 1,2. Hvor mange procent af den udbetalte månedsløn skal spritbilisten betale i bøde?

- Her kan jeg så godt forstå formelen, som tidligere beskrevet, men igen.. Hvordan pokker ved jeg, hvad han får i løn? :/

Hvis det betyder noget, så laver jeg det i Excel. :)

På forhånd mange tak! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af hesch (Slettet)

5.5:  Reglerne kan jo være lavet om, men ser vi bort fra det, beregnes bøden af bruttoløn.

5.6:  Det gælder så også her, så svaret herfra er:  ???   Men det kan være, der er særlige regler netop ved promillen 1,2, der er grænsen mellem spritkørsel/promillekørsel. ( Skal promillen være over 1,2 ? ).

Spørg jura.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2013 af hesch (Slettet)

#1:  Jeg har ingen opdateret erfaring: Jeg fik en bøde for promillekørsel i 1981, så der kan være ændret meget siden da.

Men igen:  Google eller spørg jura.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af 123434 (Slettet)

5,5) P=12.000kr  Jesper

      2P=12.000kr Mette

      Mette får 6000kr, hvor Jesper får 12.000kr. Dvs Mette får halvdelen af, hvad Jesper får.

5,6) 1,2*100=120%

     


Skriv et svar til: Hjælp søges.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.