Matematik

RSA-kryptering

15. december 2013 af nann5637 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at skrive en SRP om RSA-kryptering, mit eneste problem er at jeg ikke ken finde ud af at beregne den hemmelig nøgle d.

min bog siger: ed≡1(modΦ(n))

Hvor e=17

Φ(n)=1200
 

Hvad betyder; ≡ og hvordan skal jeg isolerer d i den forrige formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af PeterValberg

≡ betyder ækvivalent

du skal bruge Euklids udvidede algoritme for at finde d

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. december 2013 af nann5637 (Slettet)

så jeg skal bruge: au + bv = d
-men har lidt svært ved at gennemskue hvor jeg har de tal altså a, b, u og v


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af PeterValberg

prøv at se denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af PeterValberg

forøvrigt kan d = 353 bruges :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
15. december 2013 af nann5637 (Slettet)

Tak, men a og b er jeg stadig ikke helt med på hvordan fungerer, er det tal jeg selv må bestemme?


Svar #6
15. december 2013 af nann5637 (Slettet)

eller er a og b svarende til min p og q?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2013 af PeterValberg

Φ(n) = (p-1)(q-1) = ..... = 1200
e = 17
d skal bestemmes som den multiplikative inverse til e, således at:

Φ(n)·a + e·d = 1
1200·a + 17·d = 1

du siger:

1200/17 = 70 rest 10   
17/10 = 1 rest 7
10/7 = 1 rest 3 
7/3 = 2 rest 1               ⇔     1 = 7 - 3·2
3/1 = 3 rest 0

1 = 7 - 3·2
= 7 - (10 - 7·1)·2
= 7·3 - 10·2
= (17 - 10·1)·3 - 10·2
= 17·3 - 10·5
= 17·3 - (1200 - 17·70)·5
= 17·3 + 17·70·5 - 1200·5
= 353·17 - 5·1200

d er således bestemt:    d = 353

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
16. december 2013 af nann5637 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp


Skriv et svar til: RSA-kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.