Matematik

Petanquebanen

15. december 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder således:

Nielsen skal lave en petanquebane i haven. Derfor skal han køre grus i haven. Han kan få gruset hos en ven fra vejen. Nielsen har fået at vide, at han skal bruge 50 trillebørfulde grus til banen, og nu vil han gerne vide hvor langt han skal køre med sin trillebør. Hjulet på trillebøren drejer 150 omgange rundt på turen fra petanquebanen til vennens hus. Nielsen måler at trillebøren flytter sig 6 meter hver gange hjulet har drejet 10 omgange rundt. 

Hvor langt er der til vennens hus fra petanquebanen?

Hvor langt kommer Nielsen i alt til at køre med trillebøren?

Hvad i alverden skal jeg? Nogen der vil hjælpe mig?

På forhånd, tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

10 omgange svarer til 6 m

1 omgang sv. til  6  / 10  m

150 omgange sv. til 150 * 6 / 10  m = ?

50 gange dette resultat =?


Svar #2
15. december 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Men der er to spørgsmål.. :i

Hvad for én har du hjulpet med? 

Hvor langt er der til vennens hus fra petanquebanen? = ..

Hvor langt kommer Nielsen i alt til at køre med trillebøren? = ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du ser i den oprindelige tråd, HAR jeg faktisk hjulpet med begge spørgsmål :-)

Hvad ønsker du mere?


Svar #4
16. december 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Nåååååååårh!

Ej undskyld.. Min fejl.


Skriv et svar til: Petanquebanen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.