Matematik

Haster!

16. december 2013 af ninjamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Et lille problem er opstået. Jeg skal udregne længden "a" i en trekant. Jeg ved at formlen lyder således: a^2=b^2+c^2-2bc*Cos(A). Mine ene katete (b) er 0,27 og hypotenusen er 0,35.

Lige meget hvad jeg prøver, så går det galt, håber i kan hjæpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der er tale om en retvinklet trekant, kan man benytte Pythagoras. Prøv at formulere dit problem mere detaljeret. Jeg formoder, at det er i forlængelse af dit andet spørgsmål

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1423481


Svar #2
16. december 2013 af ninjamus (Slettet)

Præcis, men jeg har desværre ikke lært om komplekse tal endnu. 

Der er ikke tale om en retvinklet trekant. jeg har fået oplyst den ene vinkel til 63 grader.

Men når jeg udregner Cos^-1(A) får jeg 1,3. Og den skal jeg vel have kvadratroden af, eftersom formlen hedder a^2=b^2+c^2-2bc*Cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at formulere hele opgaven. Hvad er kendt, og hvad skal beregnes. Hvis trekanten er retvinklet, kan man benytte de særlige formler for den retvinklede trekant. Det var jo ikke klart i din anden tråd, da jeg gav dig cosinusrelationen.

I øvrigt udregner man ikke cos-1(A).

Hvis vinkel C er den rette vinkel, har man

sin(A) = cos(B) = a/c

cos(A) = sin(B) = b/c

A + B = 90º

a2 + b2 = c2 .


Svar #4
16. december 2013 af ninjamus (Slettet)

Okay, opgaven lyder således: 

b = 0,27

c= 0,35

Vinkel A er 63 grader.

Beregn vinkel B og C, samt længden af a.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Og til det gav jeg dig en cosinusrelation i din anden tråd, der virker, uanset om trekanten er retvinklet eller ej:

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

Indsætter man tallene, finder man a = 0,33105.

Man kender nu alle tre sider og kan så benytte en cosinusrelation til at bestemme vinkel B, og så benytte vinkelsummen til at beregne vinkel C.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det viser sig, at denne trekant ikke er retvinklet. Derfor er det totalt misvisende at tale om katete og hypotenuse, som du gør det i #0, og formelsættet i #3 kan ikke benyttes for denne trekant. Man benytter udelukkende betegnelserne katete og hypotenuse i en retvinklet trekant.


Svar #7
16. december 2013 af ninjamus (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen, på trods af min dårlige forklaringsevne :-)


Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.