Matematik

MAT !!!!!!

17. december 2013 af SandraSørensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der vil hjælpe mig med mat?
Jeg har en ligning:
(x+k/2)^2 - k^2/4 = c

Jeg skal omskrive den til:
x=sqrt((k/2)^2+c)-b/2

Please hjælp mig!! 


Svar #1
17. december 2013 af SandraSørensen (Slettet)

mente 
x=sqrt((k/2)^2+c)-k/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2013 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(x+k/2)^2 - k^2/4 = c

(x+k/2)^2 - k^2/2^2 = c

(x+k/2)^2 - (k/2)^2 = c

(x+k/2)^2 = (k/2)^2 + c

x+k/2 =+/- sqrt((k/2)^2 + c)

x = +/- sqrt((k/2)^2 + c) -k/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2013 af PeterValberg

Hvis du reducerer dit udtryk, så har du en andengradsligning:

x2 + kx - c = 0

som løses således [ LINK 1 ] [ LINK 2 ]

gør det samme med din andengradsligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af mathon


                        (x+k/2)2 - k2/4 = 4c/4

                        (x+k/2)2 = (k2+4c)/4

                        x+(k/2) = ±√(k2+4c)/2

                        x = -(k/2) ±√(k2+4c)/2

                        x = (±√(k2+4c) - k)/2


Skriv et svar til: MAT !!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.