Matematik

Logaritmeregneregler

17. december 2013 af Linnese (Slettet)

Hvordan viser jeg med logaritmeregneregler, at 

ln((A0/A)/(B0/B))=ln(B/A)-ln(B0/A0)

Jeg har prøvet, at omskrive ln((A0/A)/(B0/B)) til:

ln((A0*B)/(B0*A)), men jeg ved ikke, om det er rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har først

(A0/A) / (B0/B) = (A0/A) · (B/B0) = (A0/B0) · (B/A)

og derfor er

ln( (A0/A) / (B0/B) ) = ln( (A0/B0) · (B/A) )

                            = ln(A0/B0) + ln(B/A)

                            = ln(B/A) - ln(B0/A0)


Svar #2
17. december 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Logaritmeregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.