Matematik

Afl..!

17. december 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogle hjælpe?

Lad ABC være en retvinklet trekant med C = 900, a = 6 og b =5.

Bestem de resterende sider og vinkler i trekanten.

hvordan laver jeg denne opgave? være specifikke tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du må mene, at C = 90º . Benyt Pythagoras til at beregne hypotenusen c.

Benyt, for eksempel, tan(A) = a/b , og B = 90º - A til at beregne de to spidse vinkler A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2013 af Mo9ca (Slettet)

brug pythagoras a^2 + b^2 = c^2 

En vinkel kan ikke være 900 så jeg går ud fra du mener 90. 

Brug sinus eller cosinus. ;-)


Svar #3
17. december 2013 af hugorme (Slettet)

kan det passe, at c=61??? tror jeg har lavet det forkert.? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo c2, du har beregnet. Du skal så beregne c = √(c2)


Svar #5
17. december 2013 af hugorme (Slettet)

nåårhhhhh :) så 7,8??


Skriv et svar til: Afl..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.