Fysik

Hjælp til SRP

17. december 2013 af skinkipatta (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Inde på wikipedia står der om vinkelhastigheden/vinkelfrekvensen, at sammenhængen mellem den og frekvens er

ω=2 pi* f

Ser man på en harmonisk svinging (lyd) står der at formlen er A* sin( 2pi* f* t)

Hvordan kan det forklares matematisk at 2pi *f er det samme som vinkelhastigheden


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Frekvensen f er det reciprokke af svingningstiden T, dvs f = 1/T . I løbet af 1 svingningstid, tiden T, fuldføres 1 omdrejning, dvs. vinklen 2π . Vinkelhastigheden er da

ω = 2π/T = 2π·f


Skriv et svar til: Hjælp til SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.