Matematik

Differentialligninger og reaktionshastighed

18. december 2013 af isabellalb (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder og skriver en SRO om differentialligninger og reaktionshastigheder og er lidt i tvivl om noget.

kan det passe at (d[A]/dt)=k*[A] og d[A]/dt=v er det samme og hvis ja, hvorfor? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

Det er ikke det samme. dy/dt angiver en hastighed. Den første angiver altså noget mere nemlig hvordan hastigheden er afhængig af (formodentlig koncentrationen) [A]


Svar #2
18. december 2013 af isabellalb (Slettet)

hmm okay


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2013 af mathon

         

                           v(t) = d[A]/dt = k·[A]    når A er et produkt i en 1.ordensreaktion mht til A.


Svar #4
18. december 2013 af isabellalb (Slettet)

arh, super nu tror jeg at jeg er med. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2013 af mathon

hvoraf
                             (1/[A])·d[A] = k·dt

                              ∫(1/[A])d[A] = ∫kdt

                             ln[A] = k·t + ln[A]0

                             [A]t = [A]0·ek·t         k > 0           når A er et 1.ordens produkt

                             [A]t = [A]0·e-k·t        k > 0           når A er en 1.ordens reaktant

                           


Skriv et svar til: Differentialligninger og reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.