Fysik

Jeg har den her urankugle...

18. december 2013 af exider (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder og skriver en større opgave i historie og fysik begge på b-niveau.

Mit spørgsmål lyder some følgende:

I en given urankugle er neutronindfangningen pr.fission 0,4, neutronundvigelsen pr fission 1,8 neutroner. vis at kuglen er underkritisk.
Kuglens radius er 8cm, der tilføjes nu mere uran så kuglen får en radius på 12cm, men dens densitet er den samme som før. Er denne kugle overkritisk?
nu sammen presses kuglen med en radius på 12 cm til en kugle på 8 cm. hvad sker der med k?

Jeg bruger uran-235 som bliver til Xe-144 og Sr-90 med to frigivet neutroner pr fission.

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig med dette da jeg er fuldstændig stuck :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

Sammenlign tallene med antal neutroner der i middel frigøres ved fusionsprocessen.

Til de sidste spørgsmål. Brug at antal undslupne vokser proportionalt med overfladen medens antal fissioner vokser med rumfanget


Svar #2
18. december 2013 af exider (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke finde nogen formler der viser dette, jeg har været i gennem alle mine kilder på både dansk og engelsk. Jeg kan ikke finde en formel som viser dette eller noget som overhovedet kommer tæt på i mine bøger eller på nettet. Dette gælder dog kun for de to sidste spørgsmål.

Ved du eventuelt hvor jeg kan finde formlerne jeg skal bruge?

Ellers mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2013 af peter lind

Du skal bruge gennemsnitlig antal nukleoner frigjort ved en fission

Antal undslupne kerner er proportional med r2

Antal kerner er proportional med r3


Svar #4
18. december 2013 af exider (Slettet)

Så når jeg sætter det sammen med: K=neutroner frigiver / (neutroner absorberet + neutroner lækket)
så kan jeg sige at K=neutroner frigivet / r^2(neutroner absorberet + neutroner lækket)?

og K= r^3(neutroner frigivet) / (neutroner absorberet + neutroner lækket)?

eller er jeg helt ude og skide her?


Svar #5
18. december 2013 af exider (Slettet)

og er min r værdi det kuglens radius stiger med eller er det de 12cm i spørgsmål 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2013 af peter lind

Jeg er ikke rigtig med på hvad du skriver i #4

Brug hellere at radius er vokset med faktoren 1,5


Svar #7
18. december 2013 af exider (Slettet)

kan det passe at i spørgsmål 2 at jeg kan komme frem til en keff værdi på 0,40404?

Og i spørgsmål 3 en keff værdi på 0,606061?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2013 af peter lind

Hvad er en keff værdi ?


Skriv et svar til: Jeg har den her urankugle...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.