Matematik

To ensvinklede trekanter....

19. december 2013 af Apaas (Slettet)

Kan ikke løse opgaven der er vedhæftet...... synes ellers den burde være simpel. 

Da vi kender begge længder af den samme side tager jeg 5/4 = 1,25 

Så kan jeg regne hypotenusen 5* 1,25 = 6,25 

Derefter vil jeg mene jeg bare skal løse ligningen 52+ b2 = 6,252

Men det ser ikke rigtigt ud... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af Mnoachb (Slettet)

Det er rigtigt nu skal du bare isolerer b, og så har du resultatet!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man benytte Pythagoras i trekant ABC til at beregne kateten |BC|. Man bør kunne genkende det simpleste heltallige sidelængdesæt for en retvinklet trekant. Derefter ganger man |BC| med skalaforholdet 5/4 .


Svar #3
20. december 2013 af Apaas (Slettet)

Jeg kan dog ikke helt klare at isolere rigtig.... ehm..

Jeg trækker 5fra på begge sider og får b = 1,252

Men det er jo ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal jo udføre beregningerne ordentligt og ikke benytte hjemmestrikkede regneregler. Man får så med udgangspunkt i #0

b2 = 6,252 - 52 = (6,25+5)·(6,25-5) = 11,25·1,25 = (45/4)·(5/4) = (5·9·5)/42 = 52·32/42 = (5·3/4)2

hvoraf

b = 5·3/4 = 15/4 .

Benytter man fremgangsmåden i #2 bør man let kunne se, at |BC| = 3 , hvorfor

|EF| = (5/4)·3 = 15/4 .


Svar #5
20. december 2013 af Apaas (Slettet)

Tak for det.  Hvad hedder den regneregel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du må have lært kvadratsætningen

a2 - b2 = (a+b)(a-b)       ?


Skriv et svar til: To ensvinklede trekanter....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.