Matematik

Mathon eller en ekspert hjælp

19. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

½*k*(x2+x1)2=m*g*(l+x2+x1

hjælp med at isolerere x2 :> 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

omskriv udtrykket til :

=mgl+mg*(x2+x1) så har du

0.5k(x2+x1)2=mgl+mg(x2+x1) her er parantesen begge ssteder så du kan forkorte ud. tilbage står:

0.5k(x2+x1)=mgl+mg= mg(l+1) . nu kan du dele med 0.5k på begge sider og trække x1 fra:

x2=(mg(l+1))/0.5k   -x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2013 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kommer vist ikke uden om at skulle løse en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2013 af lfdahl (Slettet)

#1

Ikke enig. Din division med faktoren x2 + x1 er ikke rigtig.

0.5k(x2+x1)2=mgl+mg(x2+x1) bliver til en andengradsligning i q = (x2 + x1):

(med c  = 2mg/k): q2 - c q - c l = 0

⇒q = [c ± √(c2 - 4 (-cl))]/2 = (c/2) (1 ± √(1 + 4l/c))

⇒x2 = (c/2)(1 ± √(1 + 4l/c)) - x1


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg er helt enig med #2 og #3, at svaret i #1 er helt forkert. Den simpleste vej til løsningen er som vist i #2.


Skriv et svar til: Mathon eller en ekspert hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.