Matematik

Følger

19. december 2013 af gnidniv (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
En følge {an} er rekursivt defineret ved a1=1, an+1=an^2-1 for n > eller = 1.
Hvad er værdien af a3?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først a2, og beregn så a3 ved at benytte den rekursive formel.


Svar #2
19. december 2013 af gnidniv (Slettet)

Har simpelthen regnet for meget i dag. Min hjerne kan bare ikke greje den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt den rekursive formel:

an+1 = an2 -1 , n ≥ 1.

Det er givet, at a1 = 1. Beregn så

a2 = a12 -1 = ...

og dernæst

a3 = a22 -1 = ...


Svar #4
19. december 2013 af gnidniv (Slettet)

Tusinde tak :)

Skriv et svar til: Følger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.