Matematik

Øvelser

20. december 2013 af 123434 (Slettet)

a^2-b^2=(a+b)(a-b)

4a^2+9b^2-12ab=(2a-3b)^2

x^2-1=1*(x^2-1)=1*(x-1)(x+1)

(9xy+3y)/3=(9xy/3)+(3y/3)=3xy+y

Forkort brøkere

(2x-10)/(8x+20)=(x-5)/(2x-5)  x#5

6(x-1)/ 2*(x-1)(x+1)=3(x+1)

Jeg føler at jeg har gjort et eller andet forkert. Kan bare ikke lige sætte en finger på det. 

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratsætning til at faktorisere

x2 - 1 = (x+1)(x-1)

(9xy+3y)/3 = y·(3x+1)

(2x-10)/(8x+20) = (x-5)/(4x+10)

Skriv det ordentligt med parenteser:

6(x-1) / (2·(x-1)(x+1)) = 3 / (x+1) , x ≠ 1


Svar #2
20. december 2013 af 123434 (Slettet)

Kan ikke forkorte (4x+10) yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan sætte 2 udenfor, men det kan ikke forkortes yderligere.


Skriv et svar til: Øvelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.