Studiejob

SU og Skattekort

30. december 2013 af Denicec

hej, 

Jeg forstå forskellen på et frikort og en bikort. Men hvis jeg vælger at min arbejdsplads skal have frikortet, og SU'en skal have bikortet, får jeg en meget lav SU? Hvas ville der ske, hvis jeg byttede det om, ville min løn falde meget? Eller hordan gør jeg, jg er bare sssåååååf forvirret? 


Svar #1
30. december 2013 af Denicec

Er der igen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2014 af zebrakatten

Din trækprocent er på cirka 38% alt efter hvor du bor.
Hvad der er smartest kommer an på hvor du tjener mest. Hvis du f.eks. får 10000kr i su så skal du betale 3800kr i skat hvis din su er på bikortet. Hvis din løn er på 20000kr og du tog den på bikortet skulle du betale 7600kr i skat. Så det kommer an på hvor du tjener mest. Får du mest i løn er det smartest at køre den på frikortet, får du mest i su er det smartest med den på frikortet.
Hvis du regner med at tjene over 42000kr er det smartere at bruge hovedkontor og bikort i stedet for frikort og bikort, men det går jeg ud fra at du ved - ellers må du spørge igen. Jeg vil ikke påstå at jeg er et geni til skat o.s.v men jeg har brugt en del tid efterhånden på at sætte mig ind i det.
Håber det her hjalp.

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

skat kan være noget underligt noget og er ikke altid nemt at sætte sig ind i. I den sidste ende bliver resultatet det sammen, men det ved du først året efter, når Skat har lavet din årsopgørelse.

Det kan være en fordel at lave en korrekt forskudsregistrering.

Læs mere om skat hos Skat http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=13703

Hilsen Lars


Svar #4
04. januar 2014 af Denicec

Jeg arbejder og nu engsang fik jeg 2800 kr.m, men n trækker de mange kr. fra og jeg får kun 1000 og lidt mere. Jeg har vedhæftet noget, hvordan skal gære gre for s få det fulde beløb+++??????????


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

#4,

du har ikke vedhæftet noget, så det bliver et gæt: Du har brugt dit frikort op.

Du kan selv finde ud af hvad det er, ved at nærlæse din lønseddel, støttemeddelse og ved at se på Skats Tast-selv-system. Læs og forstå også det som jeg skrev om i indlæg #3

Hilsen Lars


Skriv et svar til: SU og Skattekort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.