Spansk
Hjælp til at forstå "El imperfecto" og "Indifinido"
15. november 2005 af
gittehansen (Slettet)
Jeg har meget svært ved at se og høre hvornår de 2 datider skal bruges. Er der en der gider at forklare mig det?
Jeg kommer også med nogle sætninger på torsdag, hvor jeg prøver at bruge dette.
Mvh Gitte
Jeg kommer også med nogle sætninger på torsdag, hvor jeg prøver at bruge dette.
Mvh Gitte
Svar #1
16. november 2005 af Duffy
Imperfecto er durativ datid og bruges når der beskrives noget i datid der varede ved. Baggrundsplanen.
Bruges som regel ved tids-adverbierne
siempre, cada día, al mismo tiempo....
Indifinido er punktuel datid og bruges ved punktuelle handliger i fortiden.
Fx "...og så gik han ind ad døren." =
...y entró por la puerta.
"Igår begyndte hun i skole" = Ayer empezó a ir a la escuela.
Bruges som regel ved tids-adverbierne
Ayer, durante, toda la vida...
Duffy
Bruges som regel ved tids-adverbierne
siempre, cada día, al mismo tiempo....
Indifinido er punktuel datid og bruges ved punktuelle handliger i fortiden.
Fx "...og så gik han ind ad døren." =
...y entró por la puerta.
"Igår begyndte hun i skole" = Ayer empezó a ir a la escuela.
Bruges som regel ved tids-adverbierne
Ayer, durante, toda la vida...
Duffy
Svar #3
16. november 2005 af davegrohl (Slettet)
hov den sendte ikke det hele..
du hjalp mig vidst med at forstå det dengang jeg havde nogle sætninger med det.
men jeg havde samme problem i spansk, og det jeg fik lært var at Imperfecto også bruges ved vaner, og Indifinido bruges ve d "afsluttede handlinger".
Davegrohl
du hjalp mig vidst med at forstå det dengang jeg havde nogle sætninger med det.
men jeg havde samme problem i spansk, og det jeg fik lært var at Imperfecto også bruges ved vaner, og Indifinido bruges ve d "afsluttede handlinger".
Davegrohl
Skriv et svar til: Hjælp til at forstå "El imperfecto" og "Indifinido"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
