Matematik

poissonfordeling, udreging

07. januar 2014 af nstella (Slettet)

er lidt i tvivl om hvorledes mellemregningen er til spm.

en butik sælger pc'er. salget følger en poisson process med 4 solgte om dagen.

1. hvad er sandsynligheden for at sælge mindst 30 pc'er i løbet af 6 dage?

tænker at det er noget a la

p(x6>30) = 1-pr(x6<30) = 1 -  24^30 / 30! * e^-24

men dette giver et forkert resultat, alternativt oplyses det at man kan udregne dette i excel? prøvede poisson funktionen, =poisson(4;24;true)

men tror ikke at jeg har indtastede de korrekte værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af peter lind

Du har tastet forkert ind. sandsynlighed for mindre end 30 er P(0) + P(1)+.... P(30) med middelværdi 6*4 . Du slår nemmest dette op på et CAS værktøj, statistikprogram eller et regneark


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2014 af SuneChr

Lad X være antallet af solgte pc'ere på én dag.
X6·· Poiss (4·6)
Pr(X6 ≥ 30)  =  1 - Pr(X6 < 30)  =  0,13


Svar #3
08. januar 2014 af nstella (Slettet)

tak for svar.

men jeg kan simpelthen ikke få det korrekte resultat.

altså i excel

med x=6 mean=4*6 

1- poisson (6,24;true)

hvilket jeg får til 0,9999 

formoder jeg stadig bruger forkerte værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2014 af peter lind

Du bruger sandsynligvis poissonfordelingen for en enkelt værdi. Du skal bruge den kumulerede fordeling. Jeg har ikke excell men alle de steder jeg har set den anvendt kan man bruge punkt sandsynlighed svarende til at få sandsynligheden for en enkelt værdi og kumulerede sandsynlighed som giver sandsynligheden for dor mindre end eller lig med x værdien.

Du skal iøvrigt bruge x=29, som du også næsten har brugt før, så jeg går ud fra at det er en skrivefejl


Svar #5
08. januar 2014 af nstella (Slettet)

TAK, nu fik jeg det korrekte resultat. Yeah:D

=1-POISSON.DIST(29;24;TRUE)=0,13


Skriv et svar til: poissonfordeling, udreging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.