Matematik
opg. 895
16. november 2005 af
Santafun (Slettet)
Når man har en cirkel med radius på 4 og en del af cirklens omkreds x.
Hvorgan gør man så rede for at:
8*pi-x=2*pi*r???
Kan i ikke give mit lidt hjælp???
Hvorgan gør man så rede for at:
8*pi-x=2*pi*r???
Kan i ikke give mit lidt hjælp???
Svar #1
16. november 2005 af iB (Slettet)
Kan du ikke skrive oppgaven ORDRET herinde? Det du har skrevet giver jo kun mening, hvis x=0, så det må skulle formuleres på en anden måde.
Uanset skal du sikkert til at bruge enhedscirklen her. Tænk på, at på enhedscirklen er omkredsen netop 2*pi. Hvis radius er andet end r=1 gange vi bare op med det, og får dermed den gode gamle formel for omkredsen: O=2*pi*r. Huske også, at du jo enkelt kan finde længden på en cirkelbue, ved at tage længden af cirkelbuen (x) ved r=1 (også kaldet radianen), og så bare gangen den op med radius.
Uanset skal du sikkert til at bruge enhedscirklen her. Tænk på, at på enhedscirklen er omkredsen netop 2*pi. Hvis radius er andet end r=1 gange vi bare op med det, og får dermed den gode gamle formel for omkredsen: O=2*pi*r. Huske også, at du jo enkelt kan finde længden på en cirkelbue, ved at tage længden af cirkelbuen (x) ved r=1 (også kaldet radianen), og så bare gangen den op med radius.
Skriv et svar til: opg. 895
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
