Matematik

!!

07. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

b(a-b)-(a2-b2)

Har brug for noget hjælp, til reduceringen af denne opgave. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af LeonhardEuler

Gang b ind i parentesen og ophæv den anden parentes.


Svar #2
07. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

kommer det så til, at se således ud

b*a-b2-a2-b2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

1. ab -b2 - (a2-b2)

2. ab-b2 - a2+ b2 

3. ab - a2 

Det er, hvad jeg kommer frem til som resultat 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2014 af LeonhardEuler

#3: Det er forkert.

#2 Næsten. Du ophæver minusparentesen forkert. Husk at ændre fortegnene ved ophævelse af minusparentes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2014 af LeonhardEuler

b·(a - b) - (a2 - b2)

= ab - b2 - a2 + b2

= ...


Svar #6
07. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

b*a-b2+a2+b2

ab-b2-a2+b2

 = ab - a2

Ser det rigtigt ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2014 af LeonhardEuler

Ja, men dine mellemregninger er forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

  b(a-b) - (a2-b2) = b(a-b) - (a+b)(a-b) = (a-b)(b - (a+b)) = (a-b)(b -a -b) = -a(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2014 af SuneChr

Eller
a·(b - a)


Skriv et svar til: !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.