Matematik

Differentialregning

08. januar 2014 af Kim777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

Har et mindre problem omkring differentialregning. Er ikke så hård til det, så har brug for hjælp til disse opgaver. Jeg tror egentligt de er meget simple, men har ikke lige forstået pointen i det. 

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af mathon

Opgave 1
                           f '(x) = (4/x) - 2     x > 0

Opgave 2

                           f '(x) = ex - 3

.......................

almene tangentligning i Po(xo,f(xo)):
                                                            y = f '(xo) • (x-xo) + f(xo)

.

minimum kræver
                                    f '(xo) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, y0) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Løs ligningen f'(x0)=0 og vis at f''(x0)> 0. At der er etminimum kan også ses af grænseværdierne for x->±∞ samt at f(x) er kontinuert. Det er dog næppe den metode der forventes.


Svar #3
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Hvad betyder det med P(2,f(2))?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2014 af mathon

      P(2,f(2)) = (2,e2-5)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2014 af peter lind

Det betyder at du skal sætte x0 = 2 i tangentligningen og at du skal beregne f(2) og f'(2)


Svar #6
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Hvad er så ligningen for tangenten til grafen i punktet P(2,f(2))?


Svar #7
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Hvad er så ligningen for tangenten til grafen i punktet P(2,f(2))?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2014 af mathon

Hvad får du selv, når du har indsat værdierne for f '(2) og f(2)
i

                                             y = f '(2) • (x-2) + f(2) ?
 


Svar #9
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Så y = f ' (2)*(x-2)+f(2) er svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2014 af mathon

Nej
               Du skal beregne f '(2) og indsætte.
               f(2) er beregnet for dig

                                            y = f '(2) • (x-2) + (e2-5)
                                               din værdi

og reducere til
formen
                                            y = ax + b

                                              


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2014 af peter lind

Nej. Du skal indsætte talværdierne for f'(2) og f(2) eller sagt med andre ord: du skal udregne disse værdier


Svar #12
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Men jeg ved ikke hvordan jeg beregner f '(2) !!!


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2014 af mathon


                  f '(x) = ex - 3

                  f '(2) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. januar 2014 af peter lind

Du har jo beregnet f'(x). Indsætter du her x02 har du svaret


Svar #15
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

f '(2) = e2-3


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. januar 2014 af mathon

dvs
                         y = (e2-3) • (x-2) + (e2-5)

                         y = (e2-3)•x - 2(e2-3) + (e2-5)

                         y = (e2-3)x - 2e2 + 6 + e2 - 5

                         y = (e2-3)x - e2 + 1

                  y = (e2-3)x + (1-e2)

                  y =    ax     +     b


Svar #17
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Så y = (e2-3)x+(1-e2) er  ligningen for tangenten til grafen i punktet P(2,f(2))??


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det fremgår jo af #16.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.