Matematik

Matetik

11. januar 2014 af Remington123 (Slettet)

Hej allesammen sidder med en andengradsligning, som jeg lige løst, men er ikke sikker på at den er rigtig. Håber i kan hjælpe :-)

x2+8x+15=0

Jeg er nået frem til at, der er to løsninger. Den første løsning giver -7 og den anden giver -9, da -8+2/2*1=-7 og den anden, -8-2/2=-9
Kan det passe? Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af mathon

          Nej

                    (-7)2 + 8·(-7) + 15 = 8 ≠ 0

                    (-9)2 + 8·(-9) + 15 = 24 ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Løsningerne er x=-3 V x=-5


Svar #3
11. januar 2014 af Remington123 (Slettet)

Jeg har mellemregningerne:
82-4*1*15=4
X=-8+kvadratrod4/2*1  og -8-kvadratrod4/2*1
Hvad er det jeg gør forkert ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2014 af LeonhardEuler

#0 Koefficienterne er givet ved:  a = 1    , b = 8     , c = 15 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2014 af LeonhardEuler

#3



Brugbart svar (1)

Svar #6
11. januar 2014 af mathon


                       x2 + 8x + 15 = 0

                                 -8 ± √(82-4·1·15)     -8 ± 2
                          x = ----------------------- = --------- = -4 ± 1
                                      2 · 1                       2


Svar #7
11. januar 2014 af Remington123 (Slettet)

Ok, mange tak. Nu har jeg fået det til at passe :-)


Skriv et svar til: Matetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.