Matematik

trigonometrisk funktion

13. januar 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej. 

Jeg skriver angående denne trigonometrisk funktion y = A*sin(mx +b), som bliver brugt i harmonisk svingning. 

Jeg skal forklare, hvad de forskellige betegnelser står for, og hvad de fortæller om udsvinget.

I min bog står der kort om det, men har ikke rigtigt forstået det.

Jeg ved A = amplitude, som fortæller om bølgen er forstærket eller dæmpet

m: som jeg har forstået det er det afstanden mellem jo bølgetoppe. jo højere m´s værdi er jo mindre er afstanden mellem bølgetoppe

er der nogen der kan forklare mere de resterende faktorer der indgår i funktionen, og evt. tilføje noget ved m og A

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Ecc0 (Slettet)

Vi har funktionen: 

f(x)=a*sin(bx+c)

a,b,c 

a=angiver amplituden. Amplituden er “den halve værdimængde”.

b=angiver perioden, altså svingningstiden(længden mellem bølgetoppe)

c = har blot noget med den vandrette forskydning af grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af mathon

                   y = A•sin(ω•t + φo)       for en harmonisk svingning

    A: er amplituden dvs maksimal udsving fra ligevægtsstillingen
    ω: er vinkelhastigheden
                                            ω = 2π/T  =  2π•f  hvor
                                                     T er svingningstiden
                                                      f er svingningsfrekvensen
    φo: er begyndelsesfasen.
 

   


Skriv et svar til: trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.