Matematik

Hjæælp

13. januar 2014 af Mariammejel (Slettet) - Niveau: 7. klasse
7 drenge fra 7.A har købt 1,5 l cola, som de vil dele. Deres glas er cylinderformede med en diameter på 6 cm og en højde på 10,5 cm ( indvendige mål).

- Hvor stor en del af hvert glas bliver fyldt, hvis drengene skal have lige meget cola?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af SuneChr

1,5 L = 1500 cm3
Hver får  1500/7 cm3
Et glas rummer
π·32·10,5 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Brug at rumfanget af en cylinder 

V= Pi·r2·h

Brug de oplysninger du allerede er givet og indsæt dem i formlen.

Dividér 1500 cl med de kapaciteten i de 7 glas og beregn hvor mange procent hvert glas er fyldt op.

Husk at anvende samme rumfangsenhed for henhodlsvis cola og glas når du beregner procenterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2014 af SuneChr

Opstil da brøken

(Vink:  knap 3/4 fyldt)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Hver dreng får (1500cm3/7)=214, 3 cm3

diameter på 6 cm svarer til en radius på 3cm

Rumfang:3,14*3cm2*10,5cm=296,7cm3

214,3/296,7*100=72% af glasset vil blive fyldt, men man kan heller ikke fylde glasset helt op/så kan man meget sandsynligt risikere at spilde.


Skriv et svar til: Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.