Matematik

Område

17. januar 2014 af placebo321 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan skitserer jeg et området givet ved

0 ≤ x ≤ x2 + y2 ≤ y

og i polære koordinater

π/2 ≤ θ ≤ π/4, cos(θ) ≤ r ≤ sin(θ)

Og ja, jeg har tænkt og tegnet, så et facit ville være fint.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2014 af peter lind

For y > 1 er y2 > y så højre ulighedstegn holder ikke for y > 1. Det betyder at x≤1 og så er venstre side altid opfyldt. Tilbage bliver så uligheden  x2 ≤ y-y2, Lav en graf for de to funktioner x2 og y-y2. uligheden π/2 ≤ θ ≤ π/4 holder ikke for nogen værdi af θ


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2014 af peter lind

"Det betyder at x≤1 og så er venstre side altid opfyldt" Det var desværre en tanketorsk. det passer ikke


Svar #3
17. januar 2014 af placebo321 (Slettet)

Kan du skitsere det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I polære koordinater skal det vel være

π/4 ≤ θ ≤ π/2, cos(θ) ≤ r ≤ sin(θ) .

Området begrænses derfor at de to kurver med ligningerne

r = cos(θ)  og r = sin(θ)   , med π/4 ≤ θ ≤ π/2 , dvs kurverne med ligningerne

I: x2 + y2 = x     og   II:  x2 + y2 = y , dvs

I: (x -(1/2))2 + y2 = (1/2)2   og II:  x2 + (y - (1/2))2 = (1/2)2 .

Området begrænses derfor af y-aksen, samt af to kvartcirkelbuer, den ene med centrum i (1/2 , 0) og radius 1/2 , den anden med centrum i (0 , 1/2) og radius (1/2).

Vedhæftet fil:omraade.png

Svar #5
17. januar 2014 af placebo321 (Slettet)

#4 Din korrektion er korrekt. Men det var dejligt at se. Så svarede jeg rigtigt til eksamen!


Skriv et svar til: Område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.