Matematik

Procent regning

18. januar 2014 af bruger (Slettet) - Niveau: C-niveau

En vare koster 217 kr. Herefter beregner grossisten sig 38% i fortjeneste. detailhandleren beregner sig 38% og til slut lægges der 25 % moms på. 

a) hvad koster varen nu?

b) hvor mange procent er varens pris steget ialt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af Baldy1 (Slettet)

Har du kigget i din matematikbog :D 

Det er ret lige til... 


Svar #2
18. januar 2014 af bruger (Slettet)

Jeg tænkte nu mere på om det var denne formel jeg skulle bruge? 

Kn=K0 (1+r)^n


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2014 af SuneChr

# 2
Nu ikke helt den formel, men princippet er lidt lig med.
a)  217·1,38·1,38·1,25
b)  Varens prisstigning i %  =  100%·(217·1,38·1,38·1,25 - 217) / 217
     (sæt 217 udenfor parentesen og forkort)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2014 af mathon

  b)
                   1 + rtotal = 1,382·1,25 = 2,3805

                    rtotal  = 1,3805  =  138,05%

               


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.