Dansk

komma regel

19. januar 2014 af hello13 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Okay, jeg har et spørgsmål omkring komma...

Eks 1. Jeg kommer gående, og jeg ser Sten falder.

Eks.2 Jeg kom gående og så en bil køre ud af garagen.

Jeg ved at man skal sætte kryds og bolle. men ved nummer 2 kan man sige at er "køre" udsangsled? Eller skal udsangsleddet være i nutid? 

Mit spørgsmål er så skal der komma i nummer 2 Eks.?

Håber i forstår mit spørgsmål.

Tak på forhånd.

Hilsen

Luise


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2014 af r,i,s (Slettet)

Der er skal ikke være komma i eks.2, der er dog to udsagnsled "kom" og "så", men de fører begge tilbage til "jeg", så der er kun én nexus og dermed ikke komma :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Sætning 1

Jeg=subjekt/grundled

Kom=udsagnsled

Jeg=subjekt/grundled

ser=udsagnsled

Sten=subjekt/grundled

falder=udsagnsled

Jeg kom gående, og jeg ser, at Steen falder.

Sætning 2

Intet komma, du har kun ét grundled og et udsagnsled. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2014 af powpow (Slettet)

Tommelfinger regel: Et udsagnsled kan ikke være i navneform (at spise, at køre, at lytte).


Svar #4
19. januar 2014 af hello13 (Slettet)

okay, så udsangsleddet skal være i nutid?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2014 af powpow (Slettet)

nutid, datid


Skriv et svar til: komma regel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.