Matematik

areal af en retvinklet trekant

20. januar 2014 af HFNU (Slettet)

trekant abc hvor vinkel c er ret og AB er = med 5 og vinkel b er lig med 34 grader

hvordan finder jeg arealet?

jeg ved ikke hvad der er højden i trekanten ? på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at de to kateter kan spille rollen som højde og grundlinie:

T = (1/2)·|AC|·|BC| = (1/2)·|AB|2·sin(B)·cos(B) = (1/4)·|AB|2·sin(2B)


Svar #2
20. januar 2014 af HFNU (Slettet)

hvilken formel er det du bruger her så???er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg benyttede formlerne for sinus og cosinus til en vinkel i den retvinklede trekant:

sin(B) = |AC| / |AB|     og      cos(B) = |BC| / |AB|

|AC| = |AB|·sin(B)   og    |BC| = |AB|·cos(B) ,

der så indsættes i formlen for trekantens areal

T = (1/2)·|AC|·|BC|


Svar #4
20. januar 2014 af HFNU (Slettet)

tak ved du om det kan passe at arealet giver 11,58


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Du har vist glemt at dividere med 2.


Skriv et svar til: areal af en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.