Matematik

Optimering

21. januar 2014 af Kim777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Har fået opgaven, den er lidt svær.. Kan I hjælpe?

En fabrikant af glasakvarier vil lancere et nyt akvarium. Akvariet skal have et volumen på 200 L. Akvariets facade skal have det gyldne snits mål, så bredden skal være ca. 1,618 gange højden. Akvariet skal have glasbund og være uden låg (der skal bruges et støbt plasticlåg). Glasset skal limes i kanterne.

Hvad skal længde, bredde og dybde på akvariet være, hvis arealet af glasset skal være så lille som muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af PeterValberg

Jeg synes umiddelbart, at der mangler en oplysning om dybden i forhold til fx bredden ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af hesch (Slettet)

Du har:

1)  Volumen = V = 1,618h2 * d = 200        ( d = dybden )

og

2)  Glasareal = A = 2*( 1,618h2 + h*d ) + 1,618*h*d       ( A skal minimeres )

Løs  1)  mht. d,  og substituer d i  2).

Herved fremkommer et udtryk for A(h).  Find h for minimum A(h) ved:

dA(h)/dh = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Vil du se løsningen ?


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.