Matematik

biimplikation

21. januar 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

kan man godt sætte biimplikationspil mellem

sin(x)=...

og x = sin^-1(...)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af peter lind

nej. Der er flere løsninger for x end invers sinus


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af SuneChr

For at må benytte biimplikation,  p ⇔ q ,  skal der gælde:

p ⇒ q  ∧  q ⇒ p

og det gør der ikke, se # 1.


Svar #3
21. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

hmm, men kan man så lave => i stedet for?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af peter lind

Du kan lave et <= i stedet for


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2014 af SuneChr

Hvis definitionsmængden indskrænkes til
kun at gælde  x ∈ { x | 0 ≤ x ≤ π/2 }
er    f (x) = sin x    monoton, og har en omvendt funktion   f - 1 (y) = arc sin y  i definitionsintervallet  0 ≤ y ≤ 1 .
I dette tilfælde må man skrive     f (x) = sin x   ⇔  f - 1 (y) = arc sin y
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2014 af SuneChr

# 5      Der gælder endda:

Hvis definitionsmængden indskrænkes til kun at gælde  x ∈ { x |  | x |  ≤  π/2 }
er    f (x) = sin x    monoton, og har en omvendt funktion   f - 1 (y) = arc sin i definitionsintervallet   | y | ≤ 1 .
I dette tilfælde må man skrive     f (x) = sin   ⇔  f - 1 (y) = arc sin y
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trådstarters spørgsmål her er sandsynligvis en udløber at trådstarters tidligere tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1434031

hvor uligheden sin(x) < -0,2915 søges løst i intervallet [0;2π] .


Skriv et svar til: biimplikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.