Matematik

Regnvandstønde

22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Jeg har lidt svært ved denne opgave:

Hansens regnvandstønde har næsten form som en cylinder.

a) Hvor mange liter indholder tønden = 246 liter ( har jeg lavet )

Hansen samler regnvand fra sit garagetag i tønden.

Tagets areal er 18 m2. En dag falder der 8 mm regn.

b) Hvor mange liter vand kommer der i tønden? = 144 liter ( har jeg lavet )

c) Hvor højt står vandet i tønden? = ??? ( har jeg ikke lavet )

Det er den sidste jeg ikke kan finde ud af.. Hvis det ikke er for meget at kræve, ville det være utrolig dejligt, at få hele udregning med - så jeg kan kigge tilbage på det, hvis jeg nu skulle bruge det en anden gang og havde glemt det :)

På forhånd, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

c) Benyt formlen for rumfanget af en cylinder

V = π·r2·h

til at bestemme h, når rumfanget V = 144 liter, og cylinderen har regntøndens grundflade:

h = V / (π·r2)


Svar #2
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hmhm - men hvorfor giver det 0,05267...?


Svar #3
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvorfor skal jeg gange med 100?

Der står i facit, at det skal give ca. 53 cm

Kan jeg få forklaret det? :)

På gensyn.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

For at få 53 cm skal du gange med 1000, og det er netop omregningsfaktoren fra liter (dm3) til cm3 .


Svar #5
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Gud! Det er skam rigtigt. Hvor er jeg dog blank - mange tak :)


Skriv et svar til: Regnvandstønde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.