Matematik

Cylinderformet glas

22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder således:


Lukas bruger et cylinderformet glas som regnmåler. Glassets indvendige diameter er 6 cm.

a) Hvor stor er glassets grundfladeareal?

b) Hvor meget vand er der i glasset, hvis der falder 1 mm regn?

c) En dag indholder glasset 7 cm3 vand. Hvor mange mm regn er der faldet den dag?

Jeg har lidt svært ved at forstå opgaverne - kan jeg få forklaret det trin for trin?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af peter lind

Arealet af en cirkelskive er π*r2

Rumfanget af vandet er areal*højde


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Glassets grundflade har form som en cirkel. Diameteren er oplyst i opgaven.

b) Beregn rumfanget af en cylinder med den cirkulære grundflade og højden svarende til højden af regnvandet.

c) Bestem højden i cylinderen, når rumfanget er som givet (helt på samme måde som i din anden opgave fra tidligere i dag).


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

a)  πr2 (r=60 mm)

b)  πr2h hvor h er 1 mm

c)  0,7 / (πr2) mm

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er diameteren, der er oplyst, d = 6 cm = 60 mm = 2r .


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

#4

Tak!

;-)


Svar #6
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Så:

a) 11,31 mm3

b) 11,31 mm3 (igen???)

c) 6,19 mm3

Ej - jeg er helt forvirret!


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

a)  π * (30mm)2 = ? mm2


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) Nej. Beregn arealet af grundfladen. Radius er det halve af diameteren. Vær omhyggelig med enhederne.

b) Nej. Beregn rumfanget af cylinderen.

c) Nej. Man skal beregne højden i cylinderen med rumfanget 7 cm3 .


Svar #9
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Vorherre!
Jeg prøver igen..

a) 2,83 mm2 ???

b) og c) = Aner det simpelthen ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis du i a) ønsker arealet i mm2 , skal du insætte radius i mm og så beregne arealet

A = π·r2 = π·30·30 mm2 = 2827 mm2 .

b) Beregn nu rumfanget når højden er 1 mm .


Svar #11
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Gud, jeg delte med 1000.. Hvor dumt!
a) 2827 mm2
b) Så må jeg spørge dumt - er det ikke også bare 2827 mm3?
c) Må du hjælpe mig på vej..

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

b) Jo, det er korrekt.

c) Omregn 7 cm3 til mm3 og beregn så højden af vandstanden ved at dividere med grundfladens areal.


Svar #13
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Øhm, den var svær - c) Siger jeg bare: 7/1000 = 0.007 -> Går jeg i stå..

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Omregn rumfanget: 7 cm3 = 7000 mm3 , og divider rumfanget med arealet af grundfladen, som du beregnede i a)

h = V / A = 7000 mm3 / 2827 mm2 = ...


Svar #15
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Wow - jeg er skal arbejde mere med disse enheder..

c) 2,48 cm3?

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Højden er en længde, ikke et rumfang. Når rumfanget er omregnet til mm3 og arealet er i mm2, kommer højden konsistent ud i mm.


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

cm

Det er jo højden

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

mm

Det er jo højden

;-)


Svar #19
22. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Så den hedder simpelthen bare 2,48 mm?

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, det er vandstandens højde med den angivne mængde vand i beholderen.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.