Matematik

Potenssammenhænge

23. januar 2014 af zartorium (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg lige spørge noget hurtigt, jeg skal nemlig aflevere projekt i morgen om funktioner.

Ved potens funktioner så kan vores B værdi (1,b) aldrig være negative? jeg har hørt det kan i nogle tilfælde men det vi så ikke lært. og hvis vores a værdi er større end 1 så vil grafen ligne en parabel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af mathon

     Ved potensfunktioner er b værdien (1,b) sjældent negativ. For a = 2 er grafen en parabel.
                                
                                               y = b•x2

                      For a > 2 er grafen for
                                               y = b•xa       ikke parabellignende udover, at den er monotont voksende.

                                              

  
                        


Skriv et svar til: Potenssammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.