Matematik

help me

23. januar 2014 af Aleynaa

tabellen:

x    0           56    112     224   448    896

y    1,91     1,36  0,94   0,47   0,17   0,01 

sammenhængen mellem x og y kan beskrives med y = g(x)

hvor g(x) = b*a^x  

1. benyt tabellens data til at bestemme konstanterne a og b?

i en model for dyrkning af en afgrøde på en mark antages, at

U(x) = 15,5 / 1 + g(x) , 0<_ (stregen under snablen) x <_ 1500

hvor U(x) er tørstofudbyttet (målt i ton, når der tilføres x kg kunstgødning

2. giv en fortolkning af tallet 15,5?

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af PeterValberg

1) Lav eksponentiel regression over tabellens data med CAS-værktøj

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af PeterValberg

2) Antager, at det er:

U(x) = 15,5/(1+g(x))

g(x) er aftagende, når x er voksende, dermed er U(x) voksende, når x forøges
idet nævneren 1+g(x) bliver mindre og mindre (men aldrig 0)

Når g(x) bliver uendelig lille, så er nævneren næsten 1, dermed er 15,5 det maksimale udbytte

U(x) → 15,5 når g(x) → 0  hvilket betyder, at U(x) → 15,5 når x → ∞

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: help me

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.