Matematik

For de kloge

25. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis en andengradsligning har svarene 1 og 3 - hvordan kan sådan en andengradsligning så se ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis et 2.-gradspolynomium p(x) har rødderne r1 og r2 , kan det faktoriseres på formen

p(x) = a·(x - r1)·(x - r2)  , a ≠ 0 .

Benyt dette, hvis du mener, at 2.-gradsligningen har rødderne 1 og 3 .


Svar #2
25. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Opgaven lyder: 

Lav en andengradsligning der har rødderne 1 og 3 - har prøvet en del nu, og kan ikke finde på en andengradsligning med disse rødder 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt r1 = 1 og r2 = 3 og vælg for eksempel a = 1. En 2.-gradsligning med de to rødder er da

(x - 1)·(x - 3) = 0


Svar #4
25. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Oki, tusind tak! ;)


Skriv et svar til: For de kloge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.