Matematik

hjælp til mat aflevering

25. januar 2014 af elb93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der ikke ngogen, som vil hjælpe mig med, at løse opg. 1 og 4 i denne vedhæftede fil:)

Vedhæftet fil: Afl 8 (3).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af peter lind

opgave 1. Indfør som variabel elforbruget og antal år efter år 2004

opgave 2: Indlæg et koordinatsystem, der som x akse har bunden af buen og som y akse har den lodrette akse, der går midt igennem buen


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Opgave 1:

-Du ved at du har en lineær funktion fordi væksten er konstant (82 gw).
-Du ved at koefficienten a er din hældningskoefficient. Den må være lig med (82/765)*100= x procent. Regn det selv ud.
-Du ved at 765 er begyndelsesværdien eller skæringen med y-aksen.

Dermed bliver din funktion y=ax+b = procent*x+765.

Opgave 4:

Du kan se at parablen har toppunkt i P (320/2;120) og har sine rødder i P(0,320).

Løs andengradsligningen med hensyn til disse værdier.

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1.

De benyttede variable er: x er antal år efter 2004, og y er det samlede årlige elforbrug i GWh.

Når elforbruget vokser med 82 GWh pr år, er hældningskoefficienten da

a = 82 .

Den lineære funktion er da

y = 82x + 765.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Jeg havde skrevet noget forkert omkring a, det må du undskylde. Se svar #3, det er rigtigt.


Svar #5
26. januar 2014 af elb93 (Slettet)

tak for svarene:)

-men er der ikke en der kan forklare hvordan man løser opgave 4:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2014 af peter lind

Se #1 og #2


Svar #7
26. januar 2014 af elb93 (Slettet)

forstå ikke helt, hvordan man kan udregne det udra fra svar 1 og 2 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Jeg har vedhæftet løsningen til dig :)

Det vigtigste er at du kan se (sid og kig lidt på det) at du kender toppunktet og derfor kun har brug for ét andet punkt til løsning ved hjælp af den formel der står øverst i min Maple.

Jeg synes du skal kigge på hvad jeg har lavet med sort i Maple, og så lave det forfra selv.

Du kan bare skrive igen hvis du slet ikke forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2014 af Christianos (Slettet)

PS - bare hold dig for øje at

160= halvdelen af afstanden fra x=0 til x=320, altså den 2. rod i polynomiet.

P(160,120)= toppunktet

(x-160) skyldes at dit første x-koordinat netop er nul idet grafen starter "helt nede i hjørnet". 

(+120) fordi 120 er højden af din parabel.

Men held og lykke med det.


Skriv et svar til: hjælp til mat aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.