Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

værdiansættelse af varelageret.

25. januar 2014 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vurder, om det er en god ide for virksomheden at gå ind og ændre metode for værdiansættelse af varelageret. 

Hvad skal man her til sådan en opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af christinacomaco (Slettet)

Jeg ved ikke om nedenstående er det du leder efter? Om ikke andet, så er det mine umiddelbare tanker ud fra dit spørgsmål.

Se på hvordan deres varelager er værdisat. Der er flere måder at værdisætte et varelager på:

Du skal også se på om de beregner lageret ud fra FIFO (First in first out). Hvis vi tager et helt enkelt eksempel, så lad os sige at en mand i år har købt 2 stykker træ. Det først købte han for 8 kr. det næste for 5 kr. Når han så optæller sit lager og finder ud af, at der kun er ½ stykke træ tilbage,så skal han efter FIFO beregne lageret som om at det førstindkøbte stykke træ, er brugt først. Dvs. at 

lagertilgang i året er: 8 kr + 5 Kr = 13 kr.

Vareforbrug i året er: 8+ (0,5*5)=10,5 

Dvs. lager = 13-10,5= 2,5

Der er også LIFO (last in first out) (overholder ikke dansk lovgivning, men bruges i udlandet) dette ville fx være aktuelt at bruge, hvis man sælger noget der bliver mere værd med tid fx. årgangsvin, veteranbiler eller lignende)

Man kan værdisætte lageret efter dagsværdi. Dvs. hvad vil det koste, hvis man i dag skulle ud og købe det man har stående på lageret (se det som, hvis dit lager brænder og du skal ud og købe nyt af det hele)

Eller man kan  værdisætte efter anskaffelsesværdi (Hvad gav du i sin tid for de ting du har på lager)


Skriv et svar til: værdiansættelse af varelageret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.