Matematik

Bestem en forskrift for f(x).

26. januar 2014 af ddd371 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentiel udvikling f oplyses det, at grafen for f skærer y-aksen ved y=60, og at hver gang vi går 1 ud af x-aksen, så vokser grafen med 50%.

Jeg har lidt prøvet mig frem til det og kom frem til:

(y*1.5)x+60 ... Er det rigtigt???


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2014 af SuneChr

Skriv ned, hvad der er givet:
f (x)  =  bax
f (0)  =  60
f (x + 1)  =  1,5 · f (x)
Arbejd så med forskriften ved indsættelse af det givne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2014 af peter lind

Det er en eksponentiel udvikling ikke en lineær. Den eksponentielle funktion har formen y=b*ax


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f(x).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.