Matematik

Retningsafledede

27. januar 2014 af came (Slettet)

'Lad f(x,y)=sin(x2y)-x2. Jeg vil finde den retningsaflede f'((-1,pi);(1,2)).'

Jeg har fundet gradienten ved at tage den partielt afledede af henholdsvis x og y:

∇f = (2yx*cos(yx2)-2x, x2*cos(x2y)

Når jeg tidligere har regnet retningsafledede har jeg fået opgivet et punkt og en retning så er lidt i tvivl om hvordan jeg fortsætter herfra?

Jeg skal vel opskrive: f'((-1,pi);(1,2)), men hvordan?

Jeg prøvede at finde gradienten til henholdsvis de to punkter, men noget siger mig jeg ikke må det da jeg får et dumt resultat.


Svar #1
27. januar 2014 af came (Slettet)

*da jeg efterfølgende gangede dem sammen


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af mathon

f'((-1,π);(1,2))   er ∇f = (2yx*cos(yx2)-2x, x2*cos(x2y) i punktet (-1,π) med retningsvektor [1,2]


Skriv et svar til: Retningsafledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.