Matematik

hjælp

27. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

hej alle 

jeg skal have hjælp til følgende opgave:

En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen:

E=0,14*x^2, hvor E betegner den årlige produktion (målt i kWh) og x er vingelængden (målt i cm).

Opgaven: (a) Bestem den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vingelængde på 50 
cm. Hvor stor skal vingelængden være, hvis den årlige produktion skal være 600 kWh? 

En familie ønsker at udskifte sin minivindmølle med en ny minivindmølle med 50% større 
årlig produktion. 
(b) Hvor mange procent skal vingerne på den nye vindmølle være længere end vingerne 
på den gamle? 

jeg har svaret på a, men ved ikke med b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af 012343210

a) Årlig vindproduktion E=0,14*50^2=350kWh

hvis 600kWh: 

600=0,14*x^2

x=(600/0,14)^0,5= 65,47 cm


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af 012343210

b) 50% lagt oven i kan energien ganges med 1.5:

E * 1,5 = 1,5 * 0,14 * x^2

E * 1,5 = 0,14* (1,2247x)^2

Vingerne skal altså være 22,47% større


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.