Matematik

hjælp

27. januar 2014 af 123matematik123

En lineær funktion f vokser med 8 når delta x er 5. Bestem en regneforskrift for f når det oplyses at grafen for funktionen går gennem punktet (-1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så er hældningskoefficienten

a = Δf / Δx

Benyt nu oplysningen om det givne punkt til at bestemme b i den lineære funktion f(x) = ax + b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af mathon

eller
    brug punkt hældningsformlen
                                                    y - yo = a•(x - xo)

                                                    y - 2 = (8/5)•(x - (-1))


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.