Matematik

Funktion af to variable

28. januar 2014 af ditttte (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med denne opgave jeg ikke helt kan få til at gå op:

Bestem de mængder hvede og havre, der resultere i den størst mulige fortjeneste for virksomheden.

x = tons hvede

y = tons havre

Jeg har min funktion:     F(x,y) = -2x-4xy +20x -3y+24y

Jeg sætter dermed mit F'x(x,y) = 0  ------------> -4x -4y +20 = 0

og mit F'y(x,y) = 0 ------------------> -4x -6y +24 = 0

** Nu vil jeg så mene, at for at finde x skal jeg isolere x i begge ligninger og sætte dem lig hinanden, men ved ikke hvad det er, jeg gør forkert, for jeg kan ikke komme frem til løsningen som er (x,y) = (3,2)

Håber nogle kan hjælpe og at der er information nok :)

mvh. Ditte 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet

I:  -4x -4y +20 = 0
II: -4x -6y +24 = 0

Træk ligning II fra ligning I:

2y -4 = 0

Bestem y, og indsæt den fundne værdi af y i ligning I og bestem x.

Vi kan ikke fortælle dig, hvad du gør forkert, når du ikke viser dine mellemregninger.


Svar #2
28. januar 2014 af ditttte (Slettet)

Mange tak for hjælpen!
Og nej det er selvfølgelig rigtigt :) Nu når jeg kigger det igennem igen kan jeg heller ikke se hvad der var sket..

Men er det rigtigt nok at man bare sætter dem lige hinanden ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du mener de isolerede udtryk for x fra hver ligning, ja, så kan de sættes lig med hinanden

I: x = -y + 5         II: x = -(3/2)y +6 , hvoraf

-y + 5 = -(3/2)y + 6 , eller

y/2 = 1


Svar #4
28. januar 2014 af ditttte (Slettet)

Det var lige det, tak :)

Skriv et svar til: Funktion af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.