Matematik

Potenser

29. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med en aflevering i matematik. Jeg er lidt i tvivl. Jeg skal skrive noget som: a^x 
Sådan ser det ud indtil videre:   a^6*a^0,5*a^-2
Skal jeg bruge denne regneregel så? a^n * a^m = a^n+m ? 
Jeg er tvivl på grund af det både er posetive og negative tal. Hjælp tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af hesch (Slettet)

Reglen gælder også for negative eksponenter.

Eksempel:

23 * 2-3 = 2(3-3) = 20 = 1

23 * 2-3 = 8 * ( 1/8 ) = 1
 


Svar #2
29. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Hvordan vil du så skrive denne op? a6*a0,5*a-2
Forstår ikke om jeg bare skal bruge minus i stedet for eller hvad jeg skal...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2014 af PeterValberg

regnereglen, når grundtallet (roden) er den samme, siger:

am·an = am+n        (regnet med fortegn)

a6·a0,5·a-2 = a6+0,5+(-2) = a6+0,5-2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2014 af hesch (Slettet)

a2 = a * a

a-2 = 1 / ( a * a )               ( hvis det hjælper på forståelsen )

a6 * a0,5 * a-2 = a(6 + 0,5 - 2 ) = a4,5

a4,5 = a9/2 = √a9               ( du må repetere afsnittet om potenser )


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af hesch (Slettet)

Ad #4, to første linier:

a3 * a-5 = a-2

alias

( a * a * a )  / ( a * a * a * a * a ) =                      ( forkort brøken )

1 / ( a * a ) = a-2


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.