Matematik

Lineærsammenhæng

30. januar 2014 af helenahansen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave: 

En lineærsammenhæng er beskrevet ved ligningen: y=2/3x-5

Hvilke af følgende punkter ligger på grafen for den lineæresammenhæng: 

(3,-3), (5,-1), (6,-1), (3/2,-4) 

Nogen der kan hjælpe mig med dette? 

På forhånd tak for hjælpen. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af mathon


              y = (2/3)x - 5        indsæt de opgivne punkters koordinater og kontrolberegn om den lineære
                                          sammenhæng "passer".

                                          De punkter, hvor den lineære sammenhæng ikke "passer", ligger ikke på linjen.
                                         


Svar #2
30. januar 2014 af helenahansen1 (Slettet)

#1 Så f.eks. i den første skal jeg skrive -3=(2/3)3-5 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af mathon

                                                       Ja


Svar #4
30. januar 2014 af helenahansen1 (Slettet)

Alle giver 0 undtaget nr.2 den giver -2/3, vil det så sige, at det er den? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af mathon

Punktet (5,-1)
                            giver
                                       -1        |         (2/3)·5 - 5 = ((2/3)-1)·5 = -(1/3)•5 = -(5/3)

                            hvor lighedstegnet ikke gælder,
                            hvorfor punktet (5,-1) ikke ligger på linjen y = (2/3)x - 5.

            men
                           "det giver ikke 0"

    


Skriv et svar til: Lineærsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.