Matematik

Optimering - hundehus

31. januar 2014 af Kim777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er kommet så langt, men er usikker nu og er det rigtigt?

Vedhæftet fil: Optimering.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2014 af 012343210

Ja. Hvis du lige tager den sidste udregning for du at x=5

Så skal du undersøge om A'(x) er stigende før de 5 og faldende efter de 5 <- altså du har et maksimum. Prøv eventuelt at udregn A'(4) og A'(6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af mathon

         A'(x) = 4(5-x)    x > 0

             for 0 < x < 5 er A'(x) > 0, hvorfor A(x) er monotont voksende
             for x > 5 er A'(x) < 0, hvorfor A(x) er monotont aftagende

   Heraf ses, at A(x) har maksimum for x = 5.

   Den optimale løbegård har altså målene:
                                                                        bredde = 5 m
                                                                        længde = (20 m) - 2·(5 m) = 10 m


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt: Funktionen

       A(x) = -2x2 + 20x

er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad. Funktionen A(x) har derfor maksimum i sit toppunkt, der har x-koordinaten

xT = -b/(2a) = (-20) / (2·(-2)) = 5


Skriv et svar til: Optimering - hundehus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.