Matematik

Optimering af kasser

31. januar 2014 af Kim777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Sidder i en opgave jeg ikke kan finde ud af. Problemet er, at jeg ikke aner, hvordan jeg skal gribe opgaven an.. Ved godt jeg skal opstille en ligning for kassens rumfang, men jeg ved ikke hvordan .

Håber der er nogle som vil hjælpe.

Vedhæftet fil: Optimering.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af 012343210

Find et udtryk for h(x) ud fra volumen af kassen

Lav en funktionsanalyse på overfladearealet af kassen A(x,h(x))


Svar #2
31. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Først opstiller jeg ligninger for overfladearealet og volumen:
Overfladearealet:
O = x^(2)+4*x*h

Volumen:
V = h*x^(2)

Da jeg kender V:
32 = h*x*x
h = ((32)/(x^(2)))
Nu kan jeg indsætte det i O:
O = x^(2)+4*x*((32)/(x^(2)))
Alternativ form:
O = ((x^(3)+128)/(x))

Hvordan finder jeg så O'(x) = 0 altså kan O = ((x^(3)+128)/(x)) differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af 012343210

Jeg foretrækker at differentiere den når den ser således ud:

O(x) = x^2+128/x
O'(x) = 2x-128/x^(-2)


Svar #4
31. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Og hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2014 af 012343210

finde O'(x)=0 og tjekke at det er minimum. Så har du fundet din x

Eventuel stil en definationsmængde op så x> 0 og h>0 <- så du ikke finde nogen punkter der ikke kan lade sig gøre for h.


Svar #6
31. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg finder O'(x) = 0

Vedhæftet fil:Optimering.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2014 af mathon

Optimeringen består i at bestemme minimum for overfladearealet
dvs finde nulpunkt(er) for O'(x):
                                    
                                        128
                    O'(x) = 2x - ------- = 0            x > 0
                                          x2

                                 2x3 - 128 = 0     

                                 x3 - 64 = 0     

                                 x3 = 64 = 43

                                           x = 4

          for 0 < x < 4 er O'(x) < 0, hvorfor O(x) er monotont aftagende
          for 0 x > 4 er O'(x) > 0, hvorfor O(x) er monotont voksende

          Heraf ses, at O(x) har minimum for x = 4.

Den mindste overflade dvs det mindste materialeforbrug opnås for sidelængden x = 4.

Det optimale mål er altså kvadratisk bundareal med siden 4.


Svar #8
31. januar 2014 af Kim777 (Slettet)

Tak skal I have


Skriv et svar til: Optimering af kasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.