Matematik

Differentialregning

01. februar 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan kan man løse opgave 17 c)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2014 af mathon


                  N'(t) = -400t2 + 800t

                  N''(t) = -800t + 800

ekstremum for væksthastigheden N'(t)
kræver
                  N''(to) = -800to + 800 = -800(to - 1) = 0

                  to = 1

N'(t)'s monotiniforhold:
      for 0 < t < 1 er N''(t) > 0, hvorfor N'(t) er monotont voksende
      for t > 1 er N''(t) < 0, hvorfor N'(t) er monotont aftagende

  Heraf ses, at N'(t) har maksimum for t = 1.

  Den maksimale væksthastighed N'(1) = -400·12 + 800·1 = 400  haves til tiden t = 1.


Svar #2
01. februar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Så man dobbelt differentiere?

Jeg troede det havde noget med differentialligninger at gøre


Svar #3
01. februar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Tusind tak, Mathon!!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.