Matematik

funktionsundersøgelse: f(x)=3x^4-3x^3-18x^2

03. februar 2014 af mariahc96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan virkelig ikke finde ud af disse opgaver. 

der er givet en funktion: f(x)=3x^4-3x^3-18x^2

med definitionsmængden Dm(f)=[-4;4]. Der ønskes nu en funktionsundersøgelse af denne funktion. Denne undersøgelse skal indeholde

- nulpunktsbestemmelse

- monotoniforhold, herunder ekstrema bestemmelse 

- bestemmelse af værdimængden

please hjælp someone !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af 012343210

- nulpunktsbestemmelse

sæt f(x)=0 og find ud af hvilke x-værdier der giver det (inden for definationsmængden)

- monotoniforhold, herunder ekstrema bestemmelse 

Find f'(x)

sæt f'(x)=0 og find ud af hvilke x-værdier der giver det (inden for definationsmængden)

undersøg posetiv/negativ færdi for f'(x) før og efter f'(x)=0

- bestemmelse af værdimængden

beregn f(x) for ekstremaer samt -4 og 4 fra DM

opskriv Vm baseret på maks og min af de værdier du finder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af 012343210

a) nulpunktsbestemmelse:
f(x)=3*(x+2)(x-3)*x^2*
f(x)=0, x=-2 og 0 og 3
b) monotoniforhold, herunder ekstrema bestemmelse
f'(x)=12x^3-9x^2-36x
f'(x)=0 x=-1,397 og 0 og 2,147
f'(-2): negativ
f'(-1): posetiv
f'(1): negativ
f'(3): posetiv
Herved er funktionen flandende indtil første ekstrama, derefter stigende indtil 0 og faldende indtil næste ekstra igen og så stigende 
c) Maks:
f(-4)=672
f(4)=288
f(0)=0
Min 
f(-1,397)=-15,52
f(2,147)=-48,92
Vm=[-48,92:672]


Skriv et svar til: funktionsundersøgelse: f(x)=3x^4-3x^3-18x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.