Matematik

Trignometri

04. februar 2014 af kajo01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en trekant ABC er M midtpunktet af siden AC. Det oplyses at siderne AB=AM=3 og BM=4

Beregn vinklerne A, B og C 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en cosinusrelation i trekant ABM til at beregne vinkel A. Da M er midtpunktet af siden AC, beregner man let siden AC. Man kender nu de to sider AB og AC samt den mellemliggende vinkel A.

Benyt en cosinusrelation i trekant ABC til at beregne siden BC. Benyt til sidst cosinusrelationer i trekant ABC til at beregne vinklerne B og C.


Svar #2
04. februar 2014 af kajo01 (Slettet)

.


Skriv et svar til: Trignometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.