Matematik

hjælp

04. februar 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

jeg skal svare på følgende opgave:

To funktioner f og g er givet ved: f(x)= 1/3x^3-4x+6 og g(x)= -x+6-

Graferne for f og g afgrænser i første kvadrant en punktmændgde M, der har et areal.

a) Tegn graferne f og g, og bestem arealet af M.

En vandret linje skærer grafen for f i enten et, to elelr tre punkter.

b) Bestem de værdier af b, for hvilke linjen med ligningen y=b skærer grafen for f i netop to punker.

Jeg har svaret på opgave a, men ikke b, håber i kan hjælpe mig med opgave b.

Mange hilsner 
Mie
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af Therk

y = b betyder, at du skal finde den vandrette linje, som skærer din graf 3 steder. I hvilket interval gør den det? Jeg har tegnet én mulighed (b=8). Som du kan se skærer den din graf f(x) 3 steder.


Svar #2
04. februar 2014 af louisehanseen (Slettet)

ja, det gør den


Svar #3
04. februar 2014 af louisehanseen (Slettet)

men den gør det ikke kun hvis b=8


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2014 af peter lind

Linjen skærer grafen for f i netop 2 punkter hvis b er funktionsværdien i et lokalt maksimum eller minimum


Svar #5
04. februar 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2014 af Therk

Så hvornår skærer den kun to steder? Hvis b = 0 skærer den kun en gang (omkring -4). Som i #4 skal du finde de to punkter, hvor grafen vender (lokalt maksimum og minimum).


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2014 af Therk

Her har du et eksempel på, hvor den kun skærer den røde graf to gange.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2014 af peter lind

Se på figuren i #1. Tag en lineal og lade kanten være på x-aksen. den vil skære kurven i et punkt. Forskyd den langsomt opad. Når kanten rammer det lokale minimum vil den skærer kurven i to punkter. Parallelforskyder du den yderligere opad vil den skære kurven i tre punkter. Fortsæt med at parallelforskyde den opad. Når linealen rammer det lokale maksimum vil den skære kurven i to punkter. Fortsætte du med at forskyde den opad vil den slære kurven i et punkt


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2024 af pern276h

hvordan fandt du i #7 ud af, at den grønne linje skulle indsættes som 34/3? Kan man bruge en bestemt formel til at finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2024 af Anders521

#9  Indsætter du tallet -2 i funktionen f, får du tallet 34/3, dvs. f(-2) = 34/3. Den grønne linje har så ligningen y = 43/3


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2024 af M2023

#9. Man skal løse f'(x) = 0 og indsætte løsningerne i f(x). Man får: f'(x) = 0 ⇔ x = -2 ∨ x = 2 og dermed, at b = f(-2) = 34/3 eller b = f(2) = 2/3.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.